Facebook alertează acum utilizatorii care au interacționat cu postări despre COVID-19 care ar putea fi dezinformări

17.04.2020
Facebook alertează acum utilizatorii care au interacționat cu postări despre COVID-19 care ar putea fi dezinformări

Facebook continuă lupta împotriva dezinformării pe tema COVID-19 , alergând utilizatorii care au dat Like, au reacționat sau au comentat la numeroasele fake news-uri pe tema Coronavirus, dacă postările respective au fost între timp identificate și eliminate pentru încălcarea politicilor Facebook.

Alertele vor apărea în News Feed, conținând link-uri către miturile COVID-19 demontate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în ideea că persoanele care poate și-au format deja o imagine distorsionată asupra realității își vor reconsidera opiniile actuale. Vă puteți aștepta să vedeți aceste alerte în săptămânile următoare.

Facebook a luat măsuri similare și în anii trecuți, informând utilizatorii care au dat Like sau Follow la pagini etichetate între timp ca fiind false, de faptul că au fost supuși unor campanii de dezinformare.

De asemenea, Facebook îndeamnă utilizatorii care caută conținut legat de vaccin să viziteze surse credibile, precum OMS și CDC.

Potrivit informațiilor apărute pe blogul Facebook, rețeaua de socializare a afișat doar în luna martie avertismente cu privire la aproximativ 40 milioane de postări legate de COVID-19, vizând aproximativ 4000 de postări abuzive.

Potrivit estimărilor, atunci când utilizatorii văd etichetele de avertizare atașate postărilor suspectate ca fiind din categoria Fake News, în 95% dintre cazuri aceștia nu mai interacționează cu postarea respectivă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News