Facebook anunță noi mijloace prin care părinții pot afla cu cine vorbesc copiii pe Messenger

28.06.2023
Facebook anunță noi mijloace prin care părinții pot afla cu cine vorbesc copiii pe Messenger

Meta anunță noi opțiuni pentru control parental, asistând monitorizarea copiilor care folosesc Messenger și Instagram DM pentru a interacțiune socială. Spre exemplu, părinții care au înrolat conturile de Facebook/Messenger sub umbrela de control parental vor putea afla cât timp petrec aceștia pe platformă și cu cine interacționează.

Noul set de opțiuni pentru siguranță vine să liniștească temerile utilizatorilor adulți, legate de pericolele la care se expun copiii care folosesc serviciile de mesagerie instant oferite prin intermediul Facebook și Instagram. Odată setată, noua funcție trimite actualizări periodice sub forma unor mesaje de notificare, detaliind timpul petrecut comunicând cu alte persoane folosind mesaje instant și orice modificări survenite listei de contacte, cum ar fi persoane nou adăugate, sau pentru care tocmai a fost accesată opțiunea Block. Chiar cu riscul de a atrage exasperarea propriilor copii, părinții pot stabili ce categorii de utilizatori (persoane aflate deja în lista de prieteni pe Facebook, prietenii acestora, sau nimeni) pot iniția cereri de mesaje.

Facebook

Singurul argument oarecum pozitiv ar fi că părinții nu pot vedea și conținutul mesajelor, ci doar ridica un șir nesfârșit de suspiciuni față de oricine folosește această opțiune de comunicare.

Noul set de opțiuni Safety Tools vine ca un răspuns pentru problema prădătorilor sexuali care își ademenesc victime de pe platformele de socializare online. Din păcate, instrumentul se bazează mai mult pe vigilența părinților decât pe o soluție aplicabilă în mod universal. Altfel spus, pentru copii oricum neglijați datele problemei nu se schimbă foarte mult, neapărând nimeni care să  îi oprească din a răspunde solicitărilor de prietenie rău intenționate, sau vizualiza imagini potențial dăunătoare primite de la persoane necunoscute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult