Facebook cumpără Opera şi lansează propriul web browser

28.05.2012
Facebook cumpără Opera şi lansează propriul web browser

Dacă ultimele zvonuri se adeveresc, Facebook este pe cale să achiziţioneze Opera Software, urmând ca versiunile desktop şi mobile ale web browser-ului cu acelaşi nume să devină fundaţie pentru primul web browser Facebook, creat special pentru adepţii reţelei de socializare.

Facebook cumpără Opera şi lansează propriul web browser

Facebook browser ar urma să includă componente plugin şi meniuri Facebook, ce îmbogăţesc sesiunile de web browsing cu elemente specifice reţelei de socializare, cum ar fi recomandarea paginilor interesante pe Facebook, postarea de imagini şi comentarii.

Aparent, scopul final este cel de a promova reţeaua Facebook de la statutul de simplu website pe care îl vizităm, la cel de experienţă web, în care funcţiile reţelei de socializare sunt accesibile permanent, indiferent de website-ul pe care îl răsfoim.

Dată fiind popularitatea de care se bucură în prezent Opera Mobile, adaptarea acestuia pentru Facebook browser are şanse mari de reuşită, rezultatul fiind un web browser chiar şi mai atrăgător pentru cei 900 milioane de adepţi ai reţelei de socializare.

Opera Mobile

Odată cu lansarea unui web browser propriu, Facebook va intra într-o competiţie pe două fronturi cu Google, deţinătorul reţelei Google+ şi web browser-ul Chrome – recent avansat la statutul de cel mai folosit browser web, în defavoarea Internet Explorer.

Dacă până acum Google+ avansa cu paşi mici în lumea reţelelor de socializare, Facebook browser va complica şi mai mult lucrurile, forţând Google către strategii şi mai agresive de promovare, cum ar fi integrarea funcţiilor Google+ cu web browser-ul Chrome,

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult