Google Chrome depăşeşte Internet Explorer la numărul de utilizatori

21.05.2012
Google Chrome depăşeşte Internet Explorer la numărul de utilizatori

Google Chrome îi sufla de mult timp în ceafă lui Internet Explorer, iar graficele întocmite de marile companii de monitorizare anunţau iminenta detronare a web browser-ului Microsoft.

Luna aceasta inevitabilul pare să se producă, Google Chrome urcând în clasamentul întocmit de Statcounter deasupra lui Internet Explorer – un browser aflat de mult timp într-un declin susţinut, parţial chiar din vina Microsoft, compania ducând adevărate campanii pentru informarea utilizatorilor cu privire la riscurile prezentate de folosirea unor versiuni prea vechi de IE.

Google Chrome depăşeşte Internet Explorer la numărul de utilizatori

Cum era de aşteptat, nu toţi utilizatorii vechi de Internet Explorer au ales o versiune mai nouă a aceluiaşi browser, mai ales dacă asta presupunea schimbarea sistemului de operare, eventual şi PC-ul care îl găzduia. Drept urmare, toate celelalte web browsere au furat puţin câte puţin din cota de piaţă a Internet Explorer, dar dintre acestea, Google Chrome pare să fi ieşit cel mai câştigat.

După cum ilustrează şi graficele Statcounter, Google Chrome este de departe web broser-ul cu cea mai rapidă ascensiune, iar tendinţa pare să se menţină şi în viitor.

Totuşi, Microsoft nu renunţă aşa uşor la statutul de lider şi răspunde anunţând că Internet Explorer 9 se bucură de o adoptare rapidă printre utilizatori. Aparent, IE 9 este cel mai utilizat browser de week-end, utilizatorii preferând să-l folosească mai mult la sfârşitul fiecărei săptămâni.

Google Chrome, aproape la egalitate cu Internet Explorer

Lăsând în urmă platforma PC, Google a înregistrat un succes pe două fronturi, după ce Android Robot – web browser-ul creat pentru dispozitive cu sistem Android – a depăşit competitorul Opera, devenind în luna martie cel mai popular web browser pentru dispozitive mobile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult