Facebook implementează opţiuni de securitate noi şi utile

13.12.2012
Facebook implementează opţiuni de securitate noi şi utile

Setările de securitate Facebook au fost întotdeauna un coşmar, şi nu neapărat doar din cauza neatenţiei sau nepăsării utilizatorilor, dar şi a modului încâlcit în care interfaţa acestui serviciu le organiza şi prezenta. Vestea bună este că Facebook pregăteşte o actualizare care va face ordine în aceste setări  dar va oferi şi indicaţii utile pentru acţiunile pe care unii utilizatori le făceau greşit.

Prima noutate este comasarea a trei opţiuni în cadrul unui meniu separat, acesta oferind scurtături către funcţiile care răspund celor mai frecvente întrebări legate de securitate:  „cine mă poate contacta”, „cine poate vedea mesajele mele” şi „cum blochez un utilizator nedorit”. Toate aceste funcţii erau deja prezente în meniuri, însă acum sunt mult mai vizibile şi mai uşor de accesat.

Si controlul aplicaţiilor care cer acces la contul Facebook s-a îmbunătăţit. În afara ferestrei de autentificare şi acordare a drepturilor de acces pe care aplicaţiile o afişează, interfaţa Web va oferi şi ea o fereastră pop-up care va atenţiona încă o dată utilizatorul despre activităţile pe care aplicaţia doreşte să le efectueze în numele său. Mai mult, Facebook va face diferenţa între citirea informaţiilor pe care aplicaţia le foloseşte pentru organizarea internă, cum ar fi accesarea listei de prieteni, şi scrierea cu de la sine putere a unor mesaje, afişând avertizări separate pentru fiecare dintre ele.

Utilizatorii care ascund o înregistrare nedorită în Timeline vor fi de acum avertizaţi că această acţiune nu va şterge tag-urile sau apariţia în lista cu rezultate a căutătorilor, aceasta fiind o greşeală frecventă făcută de utilizatori. Timeline va permite totodată şi eliminarea reală a informaţiei nedorită, oferind posibilitatea de ştergere a tag-ului sau, în cazul unui comportament abuziv sau nedorit, reclamarea utilizatorului.

Odată cu Timeline, şi Activity Log a primit o actualizare majoră, paote chiar cea mai importantă din întregul set de noi opţiuni, acesta permiţând vizualizarea rapidă a mesajelor, comentariilor, tag-urilor, imaginilor şi altor tipuri de conţinut care privesc direct utilizatorul sau acţiunile lui. Activity Log va permite şi ştergerea în grup a tagurilor din mesaje sau imagini şi eventuala atenţionare a utilizatorului care a făcut-o.

Compania a anunţat ieri seară toate aceste modificări, însă activarea lor pentru toate conturile de utilizator va fi o operaţiune care se va face în etape, în unele cazuri trebuind să aşteptăm câteva săptămâni.

Tags: