Facebook încearcă să liniștească utilizatorii WhatsApp, precizând că nu le poate intercepta și mesajele private

14.01.2021
Facebook încearcă să liniștească utilizatorii WhatsApp, precizând că nu le poate intercepta și mesajele private

Reacționând la nemulțumirile privind modificarea acordului de utilizare WhatsApp, în sensul cedării mai multor informații către Facebook, administratorii platformei vin cu unele precizări dar nu dau înapoi în ce privește obligativitatea acceptării noilor reguli.

Într-o postare distribuită pe contul oficial de Tweeter, WhatsApp declară că nici sub noul acord de utilizare administratorii platformei nu vor avea acces la comunicațiile private ale utilizatorilor. Astfel, Facebook „va continua să protejeze mesajele private folosind criptare end-to-end”. Nici WhatsApp și nici Facebook nu vor putea accesa conversații audio, informații despre locație sau documenta interacțiunile cu alți utilizatori ai platformei de mesagerie.

Facebook WhatsApp

Aceste clarificări vin la doar câteva zile după ce platforma a început să-i sfătuiască pe utilizatori că trebuie să fie de acord cu noii condiții de utilizare sau să piardă accesul. Noile reguli prevăd acceptarea schimburilor de date cu Facebook, cum ar fi jurnalele de activitate, jurnalele de dispozitive și conexiuni, precum și datele despre locație și interacțiunile cu conturile de afaceri. Un purtător de cuvânt al companiei a spus că schimbarea se referea în principal la furnizarea de „informații mai clare și mai detaliate” despre modul în care WhatsApp își folosește datele.

Aparent, schimbarea politicii de confidențialitate a fost determinată în mare parte de planurile Facebook pentru o mai mare deschidere către mediul business și comerțul online. Dar compania a reiterat faptul că, în linii mari, utilizatorii nu trebuie să se îngrijoreze prea mult de schimbările făcute, nefiind nimic distopic sau rău intenționat în spatele acestora.

Din păcate, felul în care au fost impuse schimbările – fără opțiunea de a nu fi de acord dincolo de închiderea contului – a ridicat probleme în întreaga lume. Iar consecințele se văd deja, milioane de utilizatori abandonând WhatsApp pentru serviciile rivalilor Signal și Telegram.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult