Facebook introduce Account Center, o locație centrală pentru administrarea integrărilor Facebook, Messenger și Instagram

Autor: Aurelian Mihai 30.09.2020
Facebook introduce Account Center, o locație centrală pentru administrarea integrărilor Facebook, Messenger și Instagram

Cel mai probabil, acționând sub presiunea autorităților competente, Facebook va introduce o nouă secțiune Account Center unde utilizatorii pot urmării îndeaproape și administra conexiunile făcute între contul de Facebook și platformele conexe, precum Messenger și Instagram.

Începând cu achiziționarea Instagram în anul 2012, Facebook și-a tot diversificat portofoliul de produse, devenind practic imposibil pentru utilizatori să mai urmărească schimburile de date personale făcute între diferitele platforme de socializare.

 

Secțiunea  va putea fi găsită sub meniul Settings al contului Facebook, respectiv accesată din oricare dintre aplicațiile pentru mobil administrate de companie, inclusiv clientul dedicat Instagram, sau Messenger.

Account Center, veriga lipsă pentru administrarea rețelelor Facebook

Printre setările disponibile se vor regăsii alegeri care privesc preluarea postărilor pe alte platforme. Spre exemplu, vei putea decide dacă postările obișnuite și cele făcute la secțiunea Stories pot fi preluate simultan pe cele trei platforme Facebook, sau sunt rezervate rețelei de socializare pentru care au fost încărcate inițial.

Tot de la secțiunea Account Center vei putea alege dacă să permiți sau nu sincronizarea pozei de profil și numele de utilizator între serviciile administrate de Facebook, existând acum posibilitatea de a păstra identități diferite, separând mai bine imaginea ta serioasă (Facebook) de activitățile care țin mai degrabă de timpul liber (ex. Instagram).

Aparent, Facebook încă testează noua funcționalitate, versiunea finală a paginii Account Center putând fi diferită de capturile de ecran ilustrate mai sus.