Facebook introduce albume foto extinse, la care pot contribui până la 50 de prieteni

27.08.2013
Facebook introduce albume foto extinse, la care pot contribui până la 50 de prieteni

Reţeaua Facebook se pregăteşte de o schimbare importantă adusă modului în care alcătuim şi gestionăm albumele cu poze. Mai exact, pe lângă albumele clasice realizate cu imagini din colecţia proprie vom putea alcătui şi albume foto extinse, la care pot contribui cu imagini până la 50 de persoane din listata de prieteni.

Facebook introduce albume foto extinse, la care pot contribui până la 50 de prieteni

Aflată momentan în stadiu timpuriu de implementare şi testată doar cu un grup restrâns de utilizatori, funcţia pregătită în cadrul ultimei competiţii hackaton permite alcătuirea unor albume foto la care pot contribui până la 50 persoane diferite, adăugând până la 200 poze fiecare. Pentru a nu pierde controlul asupra conţinutului adăugat, albumele foto extinse sunt gestionate numai de persoana care le-a creat. Aceasta are dreptul să editeze şi chiar să şteargă pozele adăugate de alţii, edita lista persoanelor care pot contribui cu imagini, respectiv vizibilitatea albumelor (către membrii contribuitori, persoane din lista de prieteni, sau publice). În schimb, cei adăugaţi în lista de contribuitori au posibilitatea să editeze doar pozele care le aparţin.

Odată introdusă la scară largă, funcţia pentru albume foto extinse va fi disponibilă atât din interfaţa pentru desktop, dar şi clientul Facebook pentru dispozitive mobile. O altă veste bună este că restriciţia celor 200 poze are şanse mari să fie eliminată, permiţând celor care contribuie la albume foto extinse să adauge oricât de multe imagini doresc.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult