Facebook Messenger va însoți mesajele trimise de potențiali escroci cu alerte vizibile

21.05.2020
Facebook Messenger va însoți mesajele trimise de potențiali escroci cu alerte vizibile

Si mai simplu decât cu escrocheriile făcute la telefon, schimburile de mesaje pe Messenger fac ușoară ascunderea identității și sunt chiar mai greu anticipate de potențialele victime, problema fiind deja atât de răspândită încât administratorii Facebook promit să intervină direct pentru combaterea infracțiunilor desfășurate în propria „ogradă”.

Cel puțin pentru în cazul ofensatorilor cunoscuți, sau care abordează în mod frecvent persoane străine pe Facebook Messenger, rețeaua de socializare va emite alerte cu privire la potențiale tentative de înșelăciune. Alertele vor apărea și când cineva străin pare să intervină răspunzând unuia dintre prietenii dvs. de pe Facebook.

Mai ales în contextul crizei economice declanșată de măsurile anti-COVID-19, a fost observată înmulțirea tentativelor de înșelăciune prin mesaje care promit bani sau diverse recompense, atrăgând victime în  diverse scheme de fraudă.

A cursor hovers over the words „Find Friends” on Facebook

Facebook va analiza, de asemenea, mesaje trimise de pe conturi care ar putea încerca să impersoneze un prieten pe Facebook, afișând alerte de tip pop-up care atenționează cu privire la comportamentul suspect.

Important de știut, mesajele trimise pe Facebook Messenger sunt criptate, dar nu în sistem end-to-end, ceea ce înseamnă că Facebook poate scana direct conținutul mesajelor în căutarea de cuvinte și expresii care ridică suspiciuni. Însă în viitor, migrarea la noul standard de criptare care protejează integral intimitatea conversațiilor va face mai dificilă identificarea mesajelor suspecte, rețeaua de socializare trebuind să folosească „alte semnale” pentru descoperirea abuzurilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult