Messenger Rooms, alternativa Skype și Zoom propusă de Facebook este disponibilă oficial

15.05.2020
Messenger Rooms, alternativa Skype și Zoom propusă de Facebook este disponibilă oficial

Prezentată luna trecută, platforma de videoconferințe Messenger Rooms este o alternativă gratuită la Zoom sau Skype. Aceasta permite sesiuni video cu până la 50 de participanți, fără limită de timp și nu este obligatoriu ca aceștia să aibă cont pe Facebook.

Apărând ca o versiune mai bogată în facilități a funcției de apelare Facebook Messenger, alternativa Messenger Rooms este disponibilă de acum atât pe mobil, cât și pe desktop.

Organizatorii sesiunilor de videoconferință pot seta limite pentru cine se poate alătura discuției, sau, pot opta pentru folosirea unui link public care permite oricui să se conecteze, chiar dacă nu dețin un cont Facebook.

„Poți iniția și da share videoconferințelor pe Facebook, prin News Feed, grupuri și evenimente, astfel încât este ușor să inviți partenerii de discuție”, scrie Stan Chudnovsky, vicepreședintele Facebook al Messenger. „Puteți alege cine poate să vadă și să se alăture camerei dvs. sau să eliminați persoane din camera dvs. și să blocați camera dacă nu doriți ca altcineva să se alăture”.

Atunci când flexibilitatea crescută oferită de Messenger Rooms nu este necesară, poți folosi în continuare Messenger pentru apeluri individuale și de grup, respectiv chat-uri video cu până la 4 participanți. Dar acum, dacă accesezi secțiunea „People” din Messenger, vei avea opțiunea de a crea o cameră pe Messenger Rooms. De acolo, poți seta parametri precum scopul camerei și cine are acces. Puteți face același lucru și din partea de sus a Facebook News Feed, în aplicația principală.

Facebook susține că nu monitorizează în niciun fel conținutul din videoconferințe și că serverelese află în câteva țări cu legi stricte privind confidențialitatea datelor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult