Facebook Messenger nu mai poate fi accesat fără înregistrarea unui cont de Facebook

27.12.2019
Facebook Messenger nu mai poate fi accesat fără înregistrarea unui cont de Facebook

Deşi puţini la număr, o parte dintre utilizatorii Facebook Messenger se conectau la reţeaua de mesagerie instant folosind nimic altceva decât numărul de mobil, neavând efectiv şi un cont de Facebook.

Decizând să pună capăt acestei „obrăznicii”, administratorii reţelei de socializare au renunţat cu totul la politica conform căreia Messenger este un serviciu separat de reţeaua Facebook.

La fel ca în cazul WatsApp, pe Facebook Messenger se putea intra folosind ca identitate doar numărul de telefon, platforma Facebook realizând automat conexiunile cu alţi utilizatori pe baza numerelor din agendă. Aceeaşi regulă se aplica la folosirea aplicaţiei principale Messenger şi Messenger Lite, versiunea adaptată pentru dispozitive Android din gama low-cost.

Însă de acum, cei care încearcă să folosească pentru prima dată Facebook Messenger, sau tocmai şi-au schimbat numărul de telefon, vor descoperi că nu pot folosi numărul nou pentru autentificare, fiind nevoie de un cont Facebook pentru a contacta alte persoane.

Potrivit explicaţiei oficiale, decizia se bazează pe observaţia cum că marea majoritatea persoanelor care folosesc Messenger se conectează deja prin Facebook, ceea ce justifică simplificarea procesului de login. Indiferent de justificarea folosită de Facebook, dacă utilizaţi deja Messenger fără un cont Facebook, veţi rămâne conectaţi, cel puţin până la înlocuirea sau reconfigurarea telefonului mobil. Însă pe termen lung, crearea unui cont Facebook urmată de importarea numerelor din agenda telefonului rămâne singura soluţie pentru a folosi în continuare Facebook Messenger.

Modificarea ar putea anticipa viitoarea unificare a platformelor de mesagerie deţinute de Facebook, care mai includ WhatsApp şi Instagram, schimbare ce va afecta peste trei miliarde de oameni din întreaga lume. În prezent, WhatsApp are peste 1,5 miliarde de utilizatori lunari activi, în timp ce Messenger şi Instagram au peste 1,3 miliarde, respectiv 1 miliard de utilizatori.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult