Facebook ne oferă o incursiune în trecut cu noua opţiune On This Day

25.03.2015
Facebook ne oferă o incursiune în trecut cu noua opţiune On This Day

Secţiunile „On this day” de pe Wikipedia sau alte site-uri similare sunt foarte interesante deoarece ne oferă o incursiune rapidă în trecut si ne aduc sub ochi evenimente pe care le-am uitat sau pe care nici nu le-am ştiut. După doi ani de teste, Facebook a anunţat lansarea unei opţiuni similare menite să ne aducă aminte de evenimentele personale din trecut.

Facebook a început să testeze opţiunea On this day cu ajutorul unui grup restrâns de utilizatori acum aproape doi ani, a eliminat-o după o perioadă, a reintrodus-o anul trecut şi a eliminat-o pentru a două oară în luna noiembrie. Într-un final, compania a decis că această nouă opţiune este suficient de finisată şi utilă, si a decis să o lanseze în mod oficial.

În cadrul secţiunii „On this day”, utilizatorii vor putea regăsi imaginile, mesajele sau activităţile care au fost publicate pe Facebook la aceeaşi dată de-a lungul anilor care au trecut de la crearea contului. În mod implicit, aceste informaţii au un caracter personal şi nu pot fi văzute decât de proprietarul contului, însă acesta poate partaja cu prietenii informaţia în cazul în care o găseşte suficient de utilă sau nostalgică.

Secţiunea „On this day” va fi disponibilă atât în cadrul interfeţei Web, legătura către aceasta urmând să fie inserată în cadrul coloanei amplasate în stânga News Feed, cât şi în cadrul aplicaţiilor pentru telefoane şi tablete. Utilizatorii o pot vizita direct la adresa On This Day, însă aceasta nu este încă activă pentru toate conturile în acest moment. Utilizatorii mai nostalgici vor putea activa chiar şi notificările, Facebook urmând să le semnalizeze zilnic în mod automat cele mai interesante evenimente din trecut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News