Facebook – pagina Events devine un veritabil calendar online

12.07.2012
Facebook - pagina Events devine un veritabil calendar online

Reţeaua Facebook primeşte noi îmbunătăţiri în aceste zile, ce extind funcţionalitatea secţiunii Events, transformând-o într-un veritabil calendar online cu care ne putem organiza activităţile de zi cu zi.

Facebook Events - Calendar

Noua pagină Events poate fi vizionată dând click pe butonul Events din partea stângă a paginii principale, iar apoi pe butonul Calendar. Deoarece noua versiune debutează la nivel global chiar în aceste ore, este posibil ca o parte dintre utilizatorii Facebook să mai observe încă vechiul format al paginii Events.

Pentru început, icon-ul afişat pentru butonul Events se schimbă în fiecare zi, reflectând data curentă din calendar. În noul format, pagina Events este prezentată sub forma unei grile numerotate, în stilul calendarelor clasice de perete. În funcţie de tipul evenimentului, acestea pot fi afişate sub formă de link-uri, sau miniaturi ale pozelor de profil. Poziţionarea cursorului deasupra evenimentelor marcate în calendar permite afişarea de informaţii suplimentare despre acestea, cum ar fi locaţia şi ora la care are loc evenimentul respectiv, sau vârsta pe care o împlineşte un sărbătorit. Avem posibilitatea să recomandăm un eveniment la care participăm şi altor prieteni din lista de contacte, sau răspunde invitaţiilor primite de la aceştia.

Facebook Events - List

Butonul List duce la o listă verticală cu evenimentele şi datele de naştere sărbătorite în următoarele zile. În zona rezervată celor care îşi sărbătoresc astăzi ziua de naştere găsim casete de text prin care putem trimite rapid mesaje de felicitare, postate direct în pagina de profil a sărbătoriţilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult