Facebook pregăteşte o alternativă pentru serviciul Flipboard

Autor: Aurelian Mihai 15.01.2014
Facebook pregăteşte o alternativă pentru serviciul Flipboard

Facebook va avea în curând propriul serviciu news reader. Aflat în pregătire de mai bine de un an, produsul cunoscut sub numele Paper va fi disponibil până la finalul lunii ianuarie.

Momentan nu este clar dacă Paper va fi oferit sub forma unei aplicaţii dedicate ce poate fi instalată pe dispozitive cu Android şi iOS, sau un serviciu web optimizat pentru dispozitive mobile ce poate fi accesat direct din web browser.

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse neoficiale, Paper va include în oferta de conţinut şi materiale preluate din ziare ca New York Times, The Washington Post şi alte publicaţii, grupate într-o interfaţă optimizată ce include şi conţinut din reţeaua Facebook, spre exemplu mesaje de status. La fel ca şi Timeline-ul Facebook, Paper va oferi un flux continuu de ştiri, mesaje publicitare şi actualizări din reţeaua de socializare, care poate fi derulat aparent la nesfârşit.

Facebook pregăteşte o alternativă pentru serviciul Flipboard

Susţinut de aceeaşi echipă care a realizat şi modulul News Feed din reţeaua Facebook, serviciul de ştiri cunoscut până acum după numele intern Project Reader a fost dezvoltat cu implicarea directă a CEO-ului Mark Zuckerberg, folosind concepte de design şi tehnologii achiziţionate de companie. În lipsa mai multor detalii nu rămâne decât să aşteptăm anunţul oficial pentru lansarea serviciului Paper, prevestit pentru finalul acestei luni. 

Tags: