Facebook Reader, un viitor rival pentru Flipboard şi Pulse

24.06.2013
Facebook Reader, un viitor rival pentru Flipboard şi Pulse

Peste exact o săptămână, Google Reader va înceta să mai funcţioneze iar utilizatorii vor trebui să se orienteze către alte agregatoare RSS. Unul dintre candidaţii serioşi care-i vor lua locul este Feedly, însă AOL a anunţat ca va lansa astăzi serviciul Reader, Digg are ceva în lucru iar, mai nou, se pare că şi  Facebook este interesat de această nişă, ceea ce ne face să sperăm că măcar una dintre aceste opţiuni ne va fi pe plac.

Conform Wall Street Journal, Facebook intenţionează să lanseze un serviciu numit Reader care va permite agregarea conţinutului din surse multiple şi prezentarea lui într-o formă similară celei folosite de celebrele Flipboard sau Pulse. Oferind o paginare elegantă, un mod natural de răsfoire şi apropiindu-se de senzaţia lăsată de publicaţiile tipărite, aceste aplicaţii au început să cunoască o apreciere din ce în ce mai mare în cursul anului trecut, HTC chiar preluând ideea pentru ecranul BlinkFeed, componentă de bază a interfeţei Sense 5.0, care rulează pe terminalul One.

Sursele citate de Wall Street Journal afirmă că acest serviciu se află în dezvoltare de mai bine de un an, acesta nefiind deci un proiect lansat în grabă pentru a profita de oportunitatea dispariţiei Google Reader. Pentru Facebook, un astfel de serviciu ar permite captarea unui public nou, care va petrece mai mult timp pe o anumită pagină şi va permite experimentarea cu noi forme de publicitate şi, evident, venituri.

Pentru cei care caută un înlocuitor pentru Google Reader, viitorul serviciu Facebook ar putea fi diferit de ceea ce-şi doresc. Conform surselor citate de Wall Street Journal, acesta va fi disponibil doar pe telefoane mobile şi tablete, neavând o interfaţă Web, iar aranjarea conţinutului într-un mod similar Flipboard s-ar putea să nu fie pe placul celor care parcurg sute de ştiri pe zi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News