Facebook renunţă la una dintre funcţiile sale mult lăudate, dar care nu au reuşit să performeze la nivelul aşteptărilor

23.09.2019
Facebook renunţă la una dintre funcţiile sale mult lăudate, dar care nu au reuşit să performeze la nivelul aşteptărilor

Nu este deloc o ruşine pentru un gigant cum este Facebook să adauge funcţii noi şi promiţătoare, iar apoi să le retragă una câte una după ce încercarea făcută dă semne de eşec. Nu de puţine ori, studiile interne care motivează introducerea unei inovaţii se lovesc de realitatea în care utilizatorii sunt pur şi simplu neinteresaţi de idea propusă.

Unul dintre aceste exemple este funcţia Group Stories, prin care Facebook spera să încurajeze postarea de clipuri şi albume foto pe grupurile de discuţii, în idea că acestea vor fi apreciate de restul abonaţilor. Faptul că acestea dispar după numai 24 de ore de la publicare trebuia să încurajeze o abordare mai îndrăzneaţă din partea celor care administrează astfel de grupuri, numai că în realitate funcţionalitatea a căzut în uitare aproape imediat ce a fost propusă.

Astfel, începând cu data de 26 septembrie, funcţionalitatea Group Stories va dispărea din reţeaua Facebook, iar toate postările încă active vor dispărea subit. Potrivit datelor oficiale, aproximativ 1.4 miliarde de oameni folosesc grupuri de Facebook în fiecare lună prea puţini dintre aceştia urmând să fie incomodaţi de dispariţia secţiunii Stories.

Cel puţin deocamdată, retragerea opţiunii Group Stories nu afectează funcţia similară, Stories, disponibilă pentru conturi individuale de Facebook. Aparent, postările la secţiunea Stories sunt mult mai populare pentru utilizatorii de rând, chiar dacă nu toată lumea urmăreşte sau apreciază postările acestora.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult