Facebook retrage suportul pentru mesaje SMS din aplicația Messenger

08.08.2023
Facebook retrage suportul pentru mesaje SMS din aplicația Messenger

Adăugat în anul 2016, suportul pentru mesaje SMS este pe cale să fie retras din aplicația Messenger, Meta informând deja utilizatorii despre schimbarea pregătită.

Începând cu luna septembrie, utilizatorii care foloseau Messenger pentru a recepționa și trimite mesaje SMS vor pierde această funcționalitate, rămânând să aleagă un alt client SMS.

Dispariția acestei funcționalități este anunțată deja cu un mesaj de notificare, declanșat însă doar pentru utilizatorii care au activat suportul SMS în aplicație, utilizatorii aflând că ”nu vor mai putea folosi Messenger pentru a trimite și primi mesaje SMS folosind rețeaua de telefonie, după modificarea programată pentru 28 septembrie 2023 ” .

Meta recomandă utilizatorilor să schimbe aplicația de mesagerie implicită a telefonului, propunând alternativele Google Messages sau Samsung Messages. Poți schimba aplicația implicită de mesagerie vizitând meniul Settings, la secțiunea Apps > Choose default apps > SMS app. Alternativ, dispozitivul va comuta automat la o altă aplicație compatibilă, odată ce funcționalitatea nu mai este detectată în aplicația Messenger.

Facebook Messenger suporta recepționarea mesajelor SMS încă din anul 2012, funcționalitatea fiind retrasă un an mai târziu, doar pentru a fi reintrodusă într-o nouă formulă începând cu anul 2016, compania păstrând-o separată de aplicația Facebook principală. Având în vedere zvonurile recente despre reintegrarea Messenger cu aplicația Facebook, nu ar fi exclus ca istoria să se repete.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News