Utilizatorii Facebook Messenger vor putea trimite SMS-uri direct din interfaţa aplicaţiei pentru Android

15.06.2016
Utilizatorii Facebook Messenger vor putea trimite SMS-uri direct din interfaţa aplicaţiei pentru Android

Facebook aduce o modificare binevenită aplicaţiei Messenger pentru Android, permiţând recepţionarea şi trimiterea mesajelor SMS, evitând astfel situaţiile când întrerupeam conversaţiile cu prietenii de pe Facebook pentru a inspecta mesajele SMS primite pe telefonul mobil.

O parte dintre utilizatorii Facebook au primit deja suport pentru mesaje SMS în aplicaţia Messenger, administratorii reţelei de socializare testând funcţionalitatea acesteia înainte de debutul oficial.

Totuşi, trebuie spus că suportul pentru gestionarea mesajelor SMS a mai fost disponibil şi în trecut, însă a fost eliminat în scurt timp pe motiv ca nu ar fi fost folosit suficient de utilizatori. Readucerea acestei funcţii vine după cereri insistente din partea fanilor, punând Facebook Messenger în concurenţă cu alte aplicaţii populare cu suport pentru gestionarea mesajelor SMS, cum este şi Google Hangouts.

Pentru activarea suportului pentru mesaje SMS utilizatorii nu trebuie decât să bifeze „On” setarea “Default SMS app”, disponibilă în versiunea actualizată a aplicaţiei în meniul Settings.

Mesajele SMS vor putea fi diferenţiate de cele obişnuite prin culoarea cu care sunt marcate – albastru pentru conversaţii Messenger şi violet pentru SMS-uri.

Pe lângă text, Facebook Messenger permite inserarea de clipuri audio şi video, emoticoane, stickere şi trimiterea coordonatelor de localizare prin mesaje SMS. Singurele funcţii nesuportate sunt trimiterea de bani sau GIF-uri animate, însă pentru asta putem apela la mesaje obişnuite trimise folosind conexiunea la internet.

Poţi acum să joci şah pe Facebook Messenger

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult