Facebook testează o unealtă care descoperă impostorii de pe reţeaua de socializare

24.03.2016
Facebook testează o unealtă care descoperă impostorii de pe reţeaua de socializare
Pentru a combate hărţuirea pe platforma sa de socializare, Facebook testează o unealtă prin care îi poate alerta pe utilizatori atunci când numele lor şi imaginile de profil sunt folosite într-un nou cont. 
 
Compania a anunţat că testele au început în noiembrie 2015, iar în acest moment aceasta este activată pentru 75% dintre conturi. 
 
Citeşte şi: Twitter la 10 ani. Există un singur lucru la care reţeaua de microblogging se descurcă mai bine decât Facebook
 
Atnci când compania descoperă un cont duplicat, îl alertează pe utilizatorul contului original, care poate alege să raporteze contul fals. Fiecare cont raportat este analizat manual de către angajaţi Facebook. 
 
 
Iniţiativa companiei face parte dintr-o campanie mai mare pe care o duce împotriva hărţuirii online. Conturile false sunt una din principalele surse ale acestui fenomen, potrivit Facebook. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video