Facebook va cere numărul de telefon de la toţi utilizatorii!

Facebook va cere numărul de telefon de la toţi utilizatorii!

În curând, fiecare utilizator al reţelei de socializare Facebook va fi întâmpinat cu un mesaj de înştiinţare, ce solicită furnizarea unui număr de telefon valid.

Facebook va cere numărul de telefon la toţi utilizatorii!

Măsura luată din considerente de securitate, este menită să împiedice situaţiile potenţial periculoase, în care un hacker reuşeşte să deturneze contul de utilizator şi schimbă parola de acces pentru a bloca accesul victimei la propria pagină de profil. Printre altele, link-ul prezentat deasupra secţiunii News Feed va oferi şi un ghid pentru instruirea utilizatorilor în alegerea unor parole mai sigure şi identificarea la timp a tentativelor de înşelătorie, în care riscă să furnizeze fără voie datele de acces la contul pe Facebook.

În caz de urgenţă, numărul de telefon poate servi la resetarea parolei de acces, dacă contul de utilizator Facebook nu mai este accesibil prin mijloace obişnuite.

Facebook te învaţă cum să-ţi sporeşti nivelul de securitate

Noua măsură de securitate este luată pentru garantarea unei soluţii de rezervă în cazul unui atac de anvergura celui care a afectat reţeaua LinkedIn, în care datele de identificare pentru nu mai puţin de 6.5 milioane conturi de utilizatori au fost publicate pe internet.

Într-o astfel de situaţie, administratorii Facebook pot trece la blocarea preventivă a conturilor de utilizator compromise, împiedicând astfel accesul persoanelor neautorizate. Fiecare utilizator Facebook care a furnizat dinainte numărul de telefon ar primi apoi un mesaj SMS cu o parolă nouă de acces, generată aleatoriu.

Alte voci spun însă că administratorii Facebook nu fac decât să exploateze temerile oamenilor legate problemele de securitate raportate la alte reţele de socializare, pentru a crea o bază de date cu numerele de telefon ale utilizatorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult