Farsele de pe internet au dus la 1 miliard de vizualizări pentru melodia „Never Gonna Give You Up” a lui Rick Astley

02.08.2021
Farsele de pe internet au dus la 1 miliard de vizualizări pentru melodia „Never Gonna Give You Up” a lui Rick Astley

Melodia „Never Gonna Give You Up” a lui Rick Astley a fost un adevărat hit la sfârșitul anilor ’80, însă a explodat în popularitate după ce platforma de streaming video YouTube a ajuns în mainstream. Videoclipul oficial al piesei a devenit o glumă de pe internet, fiind subiectul unei farse numită „Rickroll”, care ține până în zilele noastre. Se pare că această farsă a reușit însă să facă din piesa lui Rick Astley un adevărat hit mondial chiar și în secolul 21, aceasta depășind deja un miliard de vizualizări pe YouTube.

„Never Gonna Give You Up” este una dintre cele mai cunoscute farse de pe internet

Istoria „Rickroll” a pornit prin 2006, când YouTuber-ul Erik Halwig a sunat la un post de radio și a pus această piesă în direct prin telefon. După aceea, multe persoane de pe internet au început să trimită link-ul către prieteni sau să publice diverse mesaje pe forum-uri și alte site-uri sugerând că în spatele acestuia se află complet altceva. Această practică a devenit foarte populară după 2007 și nu s-a oprit încă.

De altfel, un miliard de vizualizări se regăsesc doar pe videoclipul de pe canalul oficial al lui Rick Astley, care a fost publicată pe 25 octombrie 2009. Cel mai probabil, numărul total de vizualizări pentru această piesă pe YouTube este mult mai mare, având în vedere numărul imens de upload-uri neoficiale. De fapt, primele farse erau realizate cu versiuni „piratate” ale videoclipului.

Totuși, Rick Astley, în ciuda faptului că nu mai este un artist foarte popular în mainstream, a reușit să găsească un nou succes pe baza vechiului lui hit din 1987. Acesta are în prezent 2,36 milioane de abonați pe canalul său de pe YouTube și a intrat în „clubul” puținilor artiști care dețin o melodie cu peste un miliard de vizualizări pe platformă. Clipul are aproape 2 milioane de comentarii, 10 milioane de like-uri și „doar” 300.000 de dislike-uri.

Rick Astley este destul de activ pe canalul său de YouTube, publicând multe dintre melodiile sale vechi aici, alături de melodii noi, filmări de la înregistrări și alte clipuri din concerte live. Mai multe dintre melodiile sale se bucură de milioane de vizualizări, însă niciuna nu este atât de populară precum Never Gonna Give You Up.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult