Fast.com de la Netflix adaugă noi funcţii pentru testarea conexiunilor la internet

18.07.2018
Fast.com de la Netflix adaugă noi funcţii pentru testarea conexiunilor la internet

Fast.com, serviciul de testare a vitezei pentru conexiunea la internet dezvoltat de către Netflix, are acum acces la câteva funcţii noi avansate. În trecut acesta nu oferea acces decât la posibilitate de testare a vitezei de download, însă acum vine şi cu un test pentru upload, cât şi informaţii despre latenţa pe care conexiunea o are către serverele Netflix. Noul test Fast.com este astfel util pentru a testa atât performanţa pentru streaming video, cât şi un test general pentru conexiunea la internet.

Cei de la Speedtest.net ar trebui să se îngrijoreze acum că Fast.com primeşte multe funcţii avansate de testare. În timp ce Speedtest foloseşte servere ale partenerilor, Fast.com beneficiază de serverele Netflix, care sunt poziţionate peste tot în lume şi care permit multiple conexiuni, întrucât sunt realizate pentru a susţine traficul de date al serviciului de streaming video.

Utilizarea testului Fast.com poate fi şi o metodă mai simplă pentru a verifica dacă operatorul telecom limitează vitezele de streaming video. Anumite companii permit redarea video prin internetul oferit de ele doar până la anumite rezoluţii sau bitrate-uri. Atunci când acestea sunt depăşite, viteza de transfer către aceste servicii este limitată.

Noile teste avansate vin şi cu setări precum modificarea numărului de conexiuni simultane şi durata testului, ceva ce Speedtest nu oferă. De asemenea, aceşti parametri pot fi salvaţi local, pentru a putea repeta testul cu aceleaşi setări mai târziu, de exemplu dimineaţa, când reţeaua este mai liberă şi apoi seara, când este mai aglomerată.

Vă puteţi testa conexiunile folosind serviciul Netflix prin accesarea link-ului Fast.com.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult