„Find friend nearby” ar putea reveni sub forma unei aplicaţii Facebook dedicate

Conform unor surse anonime citate de Bloomberg, Facebook intenţionează să lanseze la jumătatea lunii martie o nouă aplicaţie pentru terminale mobile care va extinde actualul serviciu de geolocalizare, folosit în prezent pentru marcarea imaginilor sau check-in-uri, cu opţiunea de localizare permanenta în fundal  şi interacţiunea cu prietenii aflaţi în vecinătate..

Asemănătoare, din ceea ce se poate înţelege din informaţiile sumare dezvăluite, cu Google Latitude sau Apple Find My Friends, aceasta aplicaţie este probabil bazată pe tehnologiile pe care Facebook le-a preluat odată cu achiziţia Gowalla şi Glancee.

Compania nu experimentează pentru prima dată cu acest gen de servicii. Clienţii Android şi iOS oferă o secţiune Nearby, care este dedicată însă doar companiilor, iar o opţiune ‘Find Friends Nearby” a apărut în cursul verii trecute în cadrul secţiunii Fiind Friend, dar a fost retrasă la scurt timp după lansare. Spre deosebire de efemera opţiune, care activa serviciile de geolocalizare sau căutare doar în momentul în care accesaţi această secţiune, viitoarea aplicaţie dedicată va funcţiona în fundal şi va actualiza permanent datele de localizare.

Atât timp cât aplicaţia va fi un produs separat, singura problemă va fi modul prin care Facebook îşi va lămuri utilizatorii că au nevoie de un astfel de serviciu dar nu ştiu încă asta. În cazul în care serviciul va fi integrat în aplicaţia principală, puteam ghici fără eforturi prea mari că Facebook se va lovi foarte repede de plângerile utilizatorilor sau organizaţiilor pentru protecţia consumatorilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News