Firefox primeşte noi funcţii anti-tracking şi suport pentru blocarea script-urilor care minează monede virtuale

09.04.2019
Firefox primeşte noi funcţii anti-tracking şi suport pentru blocarea script-urilor care minează monede virtuale

După ce implementarea funcţiei Do Not Track a dat greş, majoritate site-urilor ignorând pur şi simplu această setare, dezvoltatorii Firefox implementează o altă tehnologie anti-tracking care promite să fie mai greu de ocolit.

Procedeul de amprentare descrie modul în care site-urile şi companiile de publicitate te pot urmări stabilind identitatea browserului web pe baza mai multor date despre configuraţia hardware şi software, construind o semnătură digitală a dispozitivului pe care îl foloseşti. Chiar şi cu setarea Do Not Track deja bifată în meniul de configurare, browser web păstrează o amprentă unică după care poţi fi urmărit pe toate site-urile vizitate.

Firefox nu este singurul browser web care promite sa blocheze monitorizarea obiceiurilor de navigare pe baza amprentei digitale a dispozitivului, Apple anunţând planuri similare pentru browserul Safari.

Între timp, Firebox va începe şi blocarea automată a scripturilor pentru minarea de monede virtuale folosite de pe anumite site-uri, lăsând totuşi utilizatorilor posibilitatea să permită această practică dacă doresc. Spre exemplu, pentru a beneficia de anumite servicii disponibile pe site-ul respectiv.

Noile facilităţi anti-tracking implementate începând cu versiunea Firefox 67 au la bază tehnologii furnizate de Disconnect, companie specializată în soluţii de securitate care oferă servicii similare şi pentru browserul Chrome, sub forma unei extensii care poate fi instalată opţional.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult