Folding@Home cumulează acum mai multă putere de procesoare decât primele 7 supercomputere din lume luate împreună

24.03.2020
Folding@Home cumulează acum mai multă putere de procesoare decât primele 7 supercomputere din lume luate împreună

Prin contribuţia a sute de mii de entuziaşti din lumea întreagă, un vaccin sau alt medicament eficient împotriva COVID-19 ar putea fi descoperit mai devreme decât ne imaginam acum doar câteva zile.

Cumulând puterea de procesare a PC-urilor din lumea întreagă, reţeaua Folding@Home este acum cel mai puternic supercomputer din lume, numărul donatorilor care au ales în număr record să-şi pună acceleratoarele grafice sau procesorul de sistem în slujba cercetătorilor care analizează posibile remedii împotriva coronavirus depăşind chiar şi cele mai optimiste aşteptări.

Momentan, cei care descarcă şi instalează clientul Folding@Home pe propriul PC descoperă că sarcinile de procesare sunt preluate cu întârziere, mesajul „No WUs available for this configuration” semnalând că donatorii livrează pachetele trimise spre analiză mai repede decât cercetătorii le pot publica.

Iată cum descrie FAH activitatea pe SARS-CoV-2:

Specialitatea noastră este folosirea simulărilor computerizate pentru a înţelege părţile mobile ale proteinelor. Vizionarea modului în care atomii dintr-o proteină se mişcă unul faţă de celălalt este importantă, deoarece surprinde detalii valoroase care nu pot fi observate prin orice alte mijloace. Luând structurile experimentale ca puncte de pornire, putem simula cum se mişcă toţi atomii din proteine.

 

 

Depăşind deja pragul de 470 petaFLOPS, reţeaua Folding@Home este de peste două ori mai puternică decât supercomputerul Summit, recent pus de Statele Unite exclusiv la dispoziţia luptei împotriva noului coronavirus.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult