Follow, alternativa la Google Reader, ar putea fi implementată curând și în Chrome de desktop

22.08.2022
Follow, alternativa la Google Reader, ar putea fi implementată curând și în Chrome de desktop

Google Reader este un serviciu pe care mulți încă îl regretă, în ciuda faptului că a fost închis deja de mulți ani. Alternative precum Feedly au crescut între timp, însă o soluție integrată în contul Google ar fi fost mai confortabilă pentru mulți utilizatori interesați să urmărească anumite site-uri. Recent, browser-ul Chrome de mobil a primit funcția de „Follow”, un soi de „reader” integrat, iar acum, această funcție foarte utilă ajunge și pe browser-ul de desktop.

Google Chrome ar putea integra un nou tip de „Reader”

Se pare că versiunile de test ale ChromeOS 106 deja includ cod care integrează funcționalitatea de Follow în versiunea de desktop a browser-ului Chrome. Momentan, aceste funcții nu sunt complet implementate și deci sunt nefuncționale, însă, există opțiunea de a „urmări” un site, acțiune care deschide un nou panel, unde vom vedea lista personală de site-uri urmărite. Descoperirea a fost făcută recent de site-ul About Chromebooks.

Se pare însă că reprezentanții Google nu doresc să promită această funcție pentru desktop în viitorul apropiat. Chrome 106 este însă la două versiuni distanță, în prezent browser-ul fiind „stabil” pe varianta 104. Având în vedere distanța dintre variantele de Chrome, este posibil să fim la câteva luni distanță de lansarea acestei funcționalități.

O caracteristică interesantă a funcției de Follow de pe site-uri din Chrome este însă faptul că aceasta nu este dependentă de prezența unui feed RSS. Indiferent dacă site-ul are sau nu implementată o listă cu articole, Chrome poate să identifice și să „tragă” articolele noi de pe site pentru a fi afișate în listă.

sursa: About Chromebooks

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult