Funcțiile experimentale de pe YouTube, disponibile acum doar contra cost

07.10.2020
Funcțiile experimentale de pe YouTube, disponibile acum doar contra cost

Platforma YouTube oferă din când în când funcții experimentale, pe care Google le testează înainte ca acestea să fie lansate în mod oficial. De altfel, acestea uneori nici nu ajung să fie integrate în versiunea publică a serviciului. Dacă până acum toți utilizatorii puteau să aplice pentru a testa noile funcții pe conturile lor, începând de acum, aceste teste sunt disponibile exclusiv celor care plătesc abonamente Premium pe platforma YouTube.

 YouTube va oferi acces la funcții experimentale doar pentru abonații Premium

Practic, YouTube îți oferă posibilitatea de a plăti pentru a testa funcții în variantă beta. Dacă abonamentul Premium nu ar fi inclus deja destul de multe avantaje, această inițiativă ar fi putut fi considerată foarte ciudată, însă, din fericire, ai destule alte beneficii care să justifice prețul.

În acest moment, poți testa prin intermediul YouTube Premium posibilitatea de a folosi căutări vocale pe YouTube în browser-ul Chrome, sau poți vedea filtre pentru diverse limbi pentru mai multe subiecte, în timp ce poți accesa noi capabilități de redare în aplicația de iOS.

Abonamentul YouTube Premium oferă în primul rând eliminarea reclamelor de pe platforma YouTube, care au devenit din ce în ce mai multe și mai intruzive în timpul redării. Astfel, costul de 26 de lei pe lună este foarte justificat pentru cei care se enervează des că sunt bombardați cu reclame pe YouTube. Și pe lângă lipsa reclamelor, YouTube Premium oferă acces și la varianta plătită a platformei YouTube Music, serviciul de streaming de muzică de la Google, concurent cu Apple Music și Spotify.

Cei care se abonează însă la YouTube Premium de pe un dispozitiv cu iOS trebuie să plătească în plus, întrucât tranzacția este realizată prin sistemul de plată Apple, costul fiind mai mare cu 30% față de cel de pe PC sau Android.

Puteți accesa secțiunea de experimente de pe YouTube accesând link-ul youtube.com/new.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult