YouTube Music „împrumută” una dintre cele mai bune funcții Spotify

29.09.2020
YouTube Music „împrumută” una dintre cele mai bune funcții Spotify

YouTube Music nu doar că a înlocuit Google Play Music, dar încearcă de această dată să fie soluția alternativă a companiei la toate celelalte servicii de streaming precum Spotify, Deezer, Tidal sau Apple Music. Astfel, încet-încet, toate aceste servicii încep să integreze funcții destul de similare între ele, care să îi convingă pe utilizatori să nu treacă de la un serviciu la altul pentru lipsă de funcții sau interfețe mai slabe. Ofertele de conținut sunt oricum deja foarte similare. YouTube Music încearcă acum să împrumute o funcție de la Spotify, oferind mai multe playlist-uri zilnice, generate automat pe baza preferințelor.

YouTube Music primește My Mix, similară cu Daily Mix-urile de pe Spotify

Spotify a fost primul serviciu care a introdus așa numitele „Daily Mix”, care folosește muzică din diverse genuri muzicale pe care le asculți cel mai des și generează zi de zi o selecție pentru fiecare gen în parte. Această funcție a fost apoi „clonată” și pe diverse alte servicii concurente, iar acum YouTube Music își încearcă „norocul”.

Noua funcție din YouTube Music se numește My Mix și va genera în fiecare zi câte șapte liste de redare cu diverse genuri muzicale. Desigur, YouTube folosește muzica pe care ai ascultat-o anterior pe serviciul YouTube Music, pentru a face o selecție de artiști și melodii pe care le asculți de obicei, sau pe care încă nu le-ai descoperit.

youtube mix

Această funcție este momentan în teste și nu este disponibilă pentru toți utilizatorii, însă este foarte posibil să fie lansată în curând, în cadrul unui update al aplicației de mobil pentru iOS și Android. Alte noutăți care sunt în teste în aplicația YouTube Music sunt căutări recente, care apar atunci când apeși pe butonul search și o nouă interfață, mai compactă pentru interfața de redare.

Desigur, aceste funcții ar putea ajunge în varianta finală a aplicației într-o formă modificată, integrând feedback-ul pe care utilizatorii îl vor oferi pe perioada testării.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult