Gata cu Windows Phone şi Nokia. Microsoft adoptă un nou sistem pentru numirea produselor

Gata cu Windows Phone şi Nokia. Microsoft adoptă un nou sistem pentru numirea produselor

Potrivit unor documente interne aparţinând companiei din Redmond, Microsoft va renunţa în scurt timp la brandurile Windows Phone şi Nokia în favoarea unui sistem de numire mai puţin confuz.

Astfel, dispozitivele produse de divizia Microsoft Mobile (fosta Nokia devices) vor purta de acum numele Microsoft. Noua schemă de numire a produselor va fi aplicată începând cu perioada sărbătorilor de iarnă, excepţie făcând doar produsele din gama Nokia Lumia, care vor continua să fie promovate sub brandul companiei recent achiziţionate de Microsoft. Între timp, vizitatorii portalului Nokia.com sunt redirecţionaţi către pagini Microsoft, iar numele “Nokia” nu mai este asociat aproape deloc cu produsele nou lansate.

Gata cu Windows Phone şi Nokia. Microsoft adoptă un nou sistem pentru numirea produselor sale

Cât despre Windows Phone, logo-ul a început deja să dispară din mesajele promoţionale şi inscripţiile afişate pe produse. În schimb, Microsoft va afişa de acum logo-ul Windows pe toate categoriile de dispozitive. Similar, terminaţia Windows Phone ataşată la numele produselor este înlocuită cu Windows (ex. varianta cu sistem de operare Windows a telefonului HTC One M8 este lansată sub numele One M8 for Windows).

Cu denumirile Windows Phone şi Windows RT scoase din ecuaţie, următoarea versiune de Windows va fi promovată sub un singur nume, drept un sistem de operare universal care uneşte toate categoriile de dispozitive (smartphone, tablete, console de jocuri, PC-uri) sub umbrela Microsoft. Rămâne de văzut cum vor contribui aceste schimbări la reducere confuziei, însă cu siguranţă măsura are beneficii directe pentru Microsoft, permiţând ascunderea diferenţelor între produse sub numele unui brand universal acceptat. Spre exemplu, în viitor compania va putea evita situaţii neplăcute cum a fost cazul tabletelor cu Windows RT, respinse de cumpărători din pricina dezavantajelor prezentate de acest OS în faţa platformei Windows pentru procesoare cu arhitectură x86.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video