Gmail acceptă până la 1500 destinatari pentru mesajele redactate, încărcând un singur fișier Excel

29.06.2023
Gmail acceptă până la 1500 destinatari pentru mesajele redactate, încărcând un singur fișier Excel

Google extinde funcția multi-send, anunțată anul trecut pentru serviciul Gmail, permițând încărcarea de liste Excel cu până la 1500 de contacte.

Fie că ești angajatul unei companii legitime și încerci să trimiți newsletter-ul săptămânal unui număr cât mai mare de potențiali clienți, sau un autor de SPAM care încearcă să trimită cât mai multe mesaje cu cât mai puține costuri, integrarea Gmail cu serviciul Google Sheets îți va fi cu siguranță folositoare.

Dacă până acum, trimiterea de mesaje personalizate cu Gmail presupunea introducerea manuală sau prin copy/paste a parametrilor @firstname, @lastname, @email și @fullname, de acum vei putea face asta în câteva secunde selectând fișierul Excel relevant, încărcat și editat prealabil pe Google Sheets, în limita a 1500 de adrese email.

Google susține că integrarea Gmail – Sheets este de fapt folositoare pentru toată lumea, în sensul că destinatarii mesajelor potențial nedorite le vor putea bloca cu ușurință, folosind link-ul unsubscribe adăugat automat la partea de jos a mesajelor recepționate. Odată ce o astfel de solicitare a fost exprimată, Google stopează în mod automat trimiterea de noi mesaje de la autorul respectiv, chiar dacă acesta încarcă aceeași listă de contacte folosită anterior.

Odată cu această actualizare, funcția multi-send este complet absorbită în interfața Gmail, apărând ca o opțiune selectabilă pentru încărcarea unui fișier Sheets conținând lista de contacte predefinită. În acest mod, câmpurile CC și BCC sunt dezactivate, informațiile relevante fiind extrase din tabelul Excel.

Noua funcție Gmail este disponibilă pentru abonații Workspace Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Standard și Education Plus, facilitând corespondența cu destinatari din cadrul organizației respective. În schimb, cei cu planuri Business Standard și Business Plus primesc și opțiunea specificării unor destinatari externi, cum ar fi clienți ai companiilor respective.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult