Gmail oferă acum suport pentru urmărirea coletelor direct din aplicație

01.02.2023
Gmail oferă acum suport pentru urmărirea coletelor direct din aplicație

Continuând șirul îmbunătățirilor menite să facă din clientul Gmail o unealtă indispensabilă, Google a activat în aplicație opțiunea care permite urmărirea coletelor așteptate pentru livrare.

Profitând de faptul că majoritatea companiilor de curierat își informează prin e-mail clienții despre statusul coletelor aflate în livrare, Google a adăugat o funcție dedicată pentru urmărirea coletelor, accesibilă direct din interfața Gmail. Concret funcția afișează în timp real informații precum numărul de urmărire a coletelor menționate în e-mailurile primite, centralizând aceste informații într-o interfață ușor de urmărit. Totodată algoritmii platformei pot anticipa repere esențiale precum timpul estimat de livrare și eventuale întârzieri, incluzând informația relevantă în fluxul de notificări despre mesajele email nou recepționate.

Astfel, dacă un e-mail conține un număr de urmărire a coletului, Gmail îl va afișa prioritar chiar în în descrierea mesajului respectiv, complet cu data estimate pentru livrare sau altă descriere sugestivă precum ”sosește mâine” sau ”livrat”.

Totodată la deschiderea mesajului vei găsi informații precum numele produsului și datele de livrare, complet cu descrierea coletului, așa cum a fost adăugată de expeditor. Detaliile vor include, de asemenea, o cronologie a progresului comenzii, cu link-uri directe către „Urmărirea pachetului” și „Informații despre comandă”, afișate direct pe site-ul companiei de curierat.

Desigur, pentru ca această funcționalitate să fie disponibilă este nevoie de un anumit nivel de cooperare între Google și companiile de cu curierat, care vor trebui să ia anumite măsuri pentru integrarea acestui serviciu cu propriul sistem de urmărire a pachetelor. Astfel, acuratețea informațiilor disponibile poate varia în funcție de serviciul de transport folosit și regiunile tranzitate de coletul respectiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult