Google adaugă suport pentru urmărirea coletelor direct în clientul Gmail

03.11.2022
Google adaugă suport pentru urmărirea coletelor direct în clientul Gmail

Google a anunțat o actualizare Gmail care va ușura efortul utilizatorilor cu urmărirea coletelor așteptate pentru livrare în campaniile Black Friday și nu numai.

Profitând de faptul că majoritatea companiilor de curierat își informează prin e-mail clienții despre statusul coletelor aflate în livrare, Google va adăuga o funcție dedicată pentru urmărirea coletelor, accesibile direct din interfața Gmail. Concret funcția va urmări detalii precum numărul de urmărire a coletelor menționate în e-mailurile primite, centralizând aceste informații într-o interfață ușor de urmărit. Totodată algoritmii platformei vor putea anticipa repere esențiale precum timpul estimat de livrare și eventuale întârzieri, adăugând informația relevantă la email-ul recepționat deja în Inbox.

Astfel, dacă un e-mail conține un număr de urmărire a coletului, Gmail îl va afișa prioritar chiar în în descrierea mesajului respectiv, complet cu data estimate pentru livrare sau altă descriere sugestivă precum ”sosește mâine” sau ”livrat”.

Totodată la deschiderea mesajului vei găsi informații precum numele produsului și datele de livrare, complet cu descrierea coletului, așa cum a fost adăugată de expeditor. Detaliile vor include, de asemenea, o cronologie a progresului comenzii, cu link-uri directe către „Urmărirea pachetului” și „Informații despre comandă”, afișate direct pe site-ul companiei de curierat.

Desigur, pentru că această funcționalitate să fie disponibilă este nevoie de un anumit nivel de cooperare între Google și companiile de cu curierat, acuratețea informațiilor disponibile variind de la un caz la altul și de la o regiune la alta.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult