Gmail primește îmbunătățiri la secțiunea Composer, ajutând diferențierea mai clară a contactelor

23.10.2021
Gmail primește îmbunătățiri la secțiunea Composer, ajutând diferențierea mai clară a contactelor

Google a adus modificări importante pentru versiunea desktop a clientului Gmail, promovând diferențierea mai clară a destinatarilor selectați pentru mesajele redactate folosind meniul Composer.

Orientate pe furnizarea de indicații vizuale, îmbunătățirile ajută utilizatorii să deosebească mai ușor adresele email care nu sunt asociate unui anume grup de contact sau organizație. Spre exemplu, vei putea sesiza mai ușor dacă un email de serviciu este pe cale să fie trimis din greșeală și unui membru al familiei, sau către persoane din alt grup de contacte decât cel al colegilor tăi.

gmail

De acum, contactele selectate pentru recepționarea mesajului email vor apărea împreună cu poza de avatar pe care aceștia o au adăugată la propriul cont Google. Acesta apare atât în lista cu sugestii de contacte afișată la introducerea termenilor de căutare, cât și în dreptul fiecărui contact adăugat.

Petru a evita adresele-duplicat, contactele deja selectate apar marcate cu gri în lista de căutare și nu pot fi selectate din nou. De asemenea, Google precizează la mutarea grupurilor de contacte între câmpurile To, CC și Bcc, Gmail va înlătura duplicatele în mod automat.

Tot în sprijinul orientării vizuale, contactele cu care nu ai mai interacționat anterior vor apărea marcate cu galben, Gmail ajutându-te astfel se deosebești mai ușor persoanele din afara organizației tale. Simultan, un mesaj de avertizare pe fond galben va apărea în josul paginii, sugerând prudență în trimiterea de informații sensibile către adrese email care nu se află în lista ta de contacte.

gmail

Google a simplificat și modul în care poți vizualiza numele complet al unui contact, respectiv copia email-ul acestuia folosind un nou meniu afișat la click-dreapta. Poți folosi opțiunile afișate pentru a schimba modul în care un contact este afișat celorlalți recipienți al mesajului. De exemplu, dacă ai un contact salvat ca„ Manager de vânzări ”, poți schimba numele de contact care va fi afișat celor care primesc e-mailul pentru a reflecta funcția acestuia.

De acum, Gmail nu va mai marca email-urile primite de la aceeași organizație ca fiind externe, doar pentru că au fost primite de pe adrese email înregistrate folosind domenii diferite (ex. @google.com și @youtube.com țin de aceeași organizație/companie, chiar dacă domeniile folosite sunt diferite).

gmail

Foarte important, adresele email adăugate în meniul Composer sunt verificate pentru corectitudine înainte de a fi transformate în cartonaje, Gmail evitând astfel apariția de erori la trimiterea mesajului.

Google avertizează că modificările aduse ar putea strica compatibilitatea cu anumite extensii Gmail create pentru vechiul format de interfață, fiind necesară actualizarea acestora.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult