Gmail primește noi filtre care te ajută să cauți mai ușor în colecția de mesaje

22.09.2021
Gmail primește noi filtre care te ajută să cauți mai ușor în colecția de mesaje

Denumite ”chips” noile filtre Gmail pot viza criterii multiple, având scopul restrângerii căutării spre o anumită expresie sau interval de timp în care ai primit mesajul care te interesează.

Clientul Gmail pentru Andrid primește un upgrade de mult așteptat al unei funcții lansată în februarie 2020. Aceasta se numește ”chips” și în esență permite aplicarea de filtre pentru căutare personalizate, prin care să restrâng lista cu rezultate cât mai mult în jurul mesajului sau conversației email care te interesează.

gmail

Spre exemplu, poți selecta o persoană anume din lista contactelor cu care ai interacționa de-a lungul timpului, preciza intervalul de timp vizată de căutare, un anume tip sau nume de atașament, dacă mesajul a fost sau nu citit, cuvinte cheie din text, etc.

Deocamdată, versiunea îmbunătățită a funcției de căutare Gmail apare doar pentru o parte dintre utilizatori, funcționalitatea activată la nivelul serverelor Google și nu aplicația instalată pe mobil. Iar dacă noutățile promise par familiare, este pentru că această versiune a funcției de căutare este prezentă în interfața Gmail pentru desktop încă de anul trecut.

Pe lista modificărilor intră, desigur, și tranziția interfeței Gmail la stilul de interfață Material You și Android 12, caracterizată printr-o mai mare diversitate de culori și forme rotunjite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video