Gmail primește suport nativ pentru traducerea mesajelor email

09.08.2023
Gmail primește suport nativ pentru traducerea mesajelor email

Curând, nu va mai trebui să apelezi la servicii externe pentru traducerea mesajelor email primite de la vorbitori de limbă străină, Gmail integrând această facilitate în mod nativ.

Deși pare greu de crezut, Google nu a conectat serviciul său Google Translate cu aplicația Gmail, până acum, lăsând utilizatorilor doar opțiunea selectării de porțiuni text și traducerea  la cerere a pasajelor în limba nativă.

Curând, utilizatorii Gmail vor putea iniția traducerea integrală a mesajului primit, răspunzând sugestiei de forma unui cartonaș afișat la partea de sus a ecranului. Alternativ, vei putea obține același rezultat și alegând opțiunea relevantă din meniul cu trei puncte afișat la partea de jos.

Pentru și mai multă flexibilitate, opțiunea de traducere a mesajelor email va putea fi dezactivată pentru anumite limbi. Spre exemplu, dacă primești frecvent mesaje în limba italiană, pe care o cunoști la un nivel suficient, vei putea dezactiva traducerile doar pentru această limbă, beneficiind în continuare de acest serviciu pentru mesajele recepționate în alte limbi.

În oricare situație, vei putea reveni în orice moment la versiunea originală a mesajului, sau păstra opțiunea de afișare automată doar a versiunii traduse pentru mesajele primite.

Vestea mai puțin bună este că sugestia privind traducerea mesajelor va apărea din nou, ori de câte ori Gmail detectează un e-mail redactat într-o altă limbă. Astfel, utilizatorii care nu doresc acest serviciu trebuie să bifeze opțiunea „nu traduce niciodată limba X”, atunci când închid cartonașul afișat la partea de sus. De asemenea, utilizatorii pot seta anumite condiții pentru traduceri. În setări sunt disponibile opțiuni pentru a traduce întotdeauna sau pentru a nu traduce niciodată în funcție de limba detectată.

Potrivit anunțului publicate pe blogul Google, ”utilizatorii noștri au tradus convenabil e-mailurile în Gmail pe web în peste 100 de limbi”. „Începând de astăzi, suntem încântați să anunțăm o integrare a traducerii native în aplicația mobilă Gmail, care vă va permite să comunicați fără probleme în diferite limbi de circulație.”

Traducerea nativă Gmail este lansată în aplicația mobilă începând de astăzi, 8 august, urmând a fi disponibilă la nivel global în următoarele două săptămâni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News