Google va reaminti posesorilor de smartwatch-uri să se spele mai des pe mâini

15.04.2020
Google va reaminti posesorilor de smartwatch-uri să se spele mai des pe mâini

Venind în ajutorul utilizatorilor mai mult sau mai puțin certați cu apa și săpunul, Google a adăugat platformei Wear OS o nouă rutină pentru monitorizarea spălatului pe mâni.

Concret, posesorilor de smartwatch-uri bazate pe Wear OS le va fi reamintit să se spele pe mâini atunci când ajung acasă sau la birou. Noul memento vine la pachet și cu un cronometru, care odată declanșat lasă 3 trei secunde pentru a începe să curgă apa și va număra alte 40 de secunde, timp în care trebuie să te speli viguros pe mâni pentru a elimina cât mai mult din murdărie.

Odată ce se încheie cele patruzeci de secunde, utilizatorii pot primi o nouă alertă în termen de 3 ore, reamintindu-le să prevină riscul de contaminare spălându-se din nou pe mâini. Cei care nu doresc să primească aceste avertismentele la fiecare 3 ore pot alege să le dezactiveze, ținând apăsat pe mesajul afișat și folosind opțiunea Turn Off.

Deși pot fi agasante, alertele declanșate periodic au menirea de a încuraja bunele practici în materie de igienă, insuflând utilizatorilor o nouă rutină care i-ar putea feri de probleme mult mai grave de sănătate.

Cert este că pe lângă folosirea măștilor de protecție, spălatul temeinic pe mâini și la intervale dese de timp este esențial pentru a evita infectarea cu Covid-19, dar și alte boli transmisibile prin contactul direct cu suprafețe contaminate.

Împreună cu sugestiile de prevenție deja afișate prin mai toate canalele media, ajutorul practic oferit prin intermediul dispozitivelor WearOS are o contribuție mică, dar binevenită pentru restrângerea propagării actualei pandemii globale. Google folosește, de asemenea, tehnologii AI (Google Assistant) pentru a oferi sfaturi utile utilizatorilor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult