Google a introdus opţiuni de blocare a site-urilor nedorite

Google a introdus opţiuni de blocare a site-urilor nedorite

Google a introdus zilele acestea o nouă funcţie în cadrul
motorului de căutare: Block Tool. Prin intermediul
ei, putem bloca site-urile pe care le considerăm inutile
sau cu potenţial dăunător
prin prisma conţinutului. Să
detaliem.

După cum bine ştiţi, când realizăm o căutare, putem avea cel
mult o previzualizare a site-urilor din lista de rezultate până dăm
click pe link. Dacă link-ul accesat ne duce către o pagină
irelevantă, primul lucru pe care îl facem de obicei este să revenim
în pagina cu rezultate. În momentul revenirii, în dreptul ultimului
link accesat va apărea opţiunea de blocare a site-ului
respectiv
(Block all results). Odată ce
am bifat această opţiune, site-ul cu pricina nu va mai
apărea niciodată în lista de rezultate
.

Putem bloca până la 500 de site-uri.

Avem desigur şi posibilitatea de a readuce site-urile blocate în
pagina de rezultate, prin intermediul modulului de management
(Manage Blocked Sites).

În cazul în care avem deja în minte o listă cu site-uri pe care
nu am dori să le vedem niciodată în paginile de rezultate, pe
acestea le putem bloca manual introducând simplu
adresa în căsuţa special alocată.

Considerăm utile aceste opţiuni pentru utilizatori, singurul
aspect negativ este că puţini le vor observa, majoritatea fiind
concentraţi asupra titlurilor din pagina de rezultate şi nu la
opţiunile asociate, mai ales că Block Site apare abia după ce revii
de pe un site pe care l-ai accesat prin motorul de căutare.