Google a lansat un nou player pentru vizionarea clipurilor YouTube Shorts pe TV

12.11.2022
Google a lansat un nou player pentru vizionarea clipurilor YouTube Shorts pe TV

Profitând de faptul că deține propria platformă Smart TV, cât și serviciul YouTube, Google nu are de făcut decât ajustări minore pentru a aduce clipurile YouTube Shorts pe Smart TV-urile cu Android.

Parte din efortul de a concura TikTok, Google a anunțat recent aducerea platformei YouTube Shorts pe ecranul televizoarelor echipate cu funcție Smart TV. Continuând pe aceeași direcție Google anunță acum o versiune revizuită a playerului video, adaptată pentru o experiență de vizionare mult mai plăcută.

La fel ca postările TikTok, clipurile distribuite pe YouTube Shorts sunt vizionate aproape exclusiv pe dispozitive mobile (smartphone și tablete), Google lucrând la eliminarea acestei limitări bun prin dezvoltarea unui player video dedicat pentru Smart TV. Vestea a apărut în această vară cu ocazia unei prezentări adresată investitorilor, Google sugerând că este gata să extindă acoperirea YouTube Shorts către dispozitive pe care serviciile rivale nu le pot acoperi cu ușurință.

Teoretic, ByteDance poate face același lucru cu aplicația TikTok. Practic, compania din China nu are nici pe departe atâtea argumente pentru a motiva producătorii de Smart TV-uri să preinstaleze aplicația direct din fabrică. În schimb, faptul că aplicația este semnată de aceeași companie care dezvoltă platforma Android pe care majoritatea producătorilor de televizoare se bazează deja rezolvă mult mai ușor partea de „convingere”.

Intenționată pentru vizionarea clipurilor YouTube Shorts pe ecranul mult mai spațios al televizorului, noua versiune a playerului YouTube Shorts introduce facilități precum funcție ambient lighting și controale de navigare mai ușor de folosit. Astfel funcția ambient lighting umple spațiul negru lăsat în jurul clipurilor filmate cu telefonul în orientare verticală, folosind nuanțe de culoare derivate din conținutul video.

Mult mai puțin necesară pentru clipurile YouTube Shorts bara de derulare este eliminată cu tot cu histograma folosite în mod normal pentru salturi rapide la secvențele mai interesante. În schimb clipurile, cu o lungime de doar câteva secunde sunt redate în mod integral și cu vizibilitate neobstrucționată, pe ecran apărând doar numele autorului și titlul clipului respectiv, alături de butoanele like și dislike.

În timp ce TikTok are propria aplicație pentru smart TV, YouTube are un avantaj în plus, aplicația venind preinstalată pe toate televizoarele inteligente, indiferent de platforma aleasă de producătorul televizorului.

Google precizează că noua versiune a playerului Youtube Shorts va apărea în săptămânile următoare pe majoritatea Smart TV-urilor produse începând cu anul 2019.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult