Google a stabilit data pentru conferinţa I/O 2015

Google a stabilit data pentru conferinţa I/O 2015

Google a anunţat data oficială la care va avea loc ediţia evenimentului I/O de anul acesta. În general, compania prezintă noile sale proiecte, precum versiuni noi ale sistemului de operare Android, servicii online inovatoare cât şi alte noutăţi referitoare la creaţiile proprii. În 2015, faimoasa convenţie va avea loc pe 28 şi 29 mai, iar vânzarea biletelor pentru participanţi va fi din nou pe bază de concurs.

Întrucât vor exista locuri limitate pentru vizitatorii I/O, Google nu poate să vândă bilete tuturor celor interesaţi. Astfel, compania va deschide pe 17 martie înscrierile pentru un concurs. Cei care vor fi extraşi vor primi ocazia să cumpere bilete de acces. Evident, cei care nu reuşesc să pună mâna pe un bilet, vor putea urmări transmisia live a conferinţei. Pentru a oferi mai multe detalii despre I/O 2015, Google a realizat şi un site foarte interesant.

Acesta este construit pe baza interfeţei Material Design de pe Android, oferind culori pastelate şi animaţii fluide, cât şi o serie de funcţii mai speciale. Există de exemplu un aşa numit „experiment”, care integrează două căi muzicale personalizabile. Poţi înregistra sunete pentru a forma o melodie, scopul final fiind demonstrarea capabilităţilor WebGL şi Web Audio API integrate în Google Chrome.

Alte meniuri oferă programul convenţiei I/O, cât şi detalii despre înscrierea la „loteria” pentru a cumpăra bilete. Anul trecut în cadrul acestui eveniment a fost prezentat Android Wear, Android One şi noul Android 5.0 Lollipop, care a adus cele mai mari schimbări de interfaţă de la lansarea variantei 4.0 şi până în prezent. Întrucât noul Android abia începe să fie pre-instalat pe noile dispozitive, probabil că în 2015 nu vom primi schimbări atât de mari. Google are însă cu siguranţă pregătite câteva surprize pentru acest eveniment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult