Google activează Magic Compose, funcția responsabilă cu auto-completare mesajelor

03.06.2023
Google activează Magic Compose, funcția responsabilă cu auto-completare mesajelor

În timp ce Microsoft a integrat serviciile Bing bazate pe ChatGPT cu tastatura SwiftKey, pentru a oferi auto-generare text asistată de AI în orice aplicație, Google încearcă să acționeze punctual, livrând inovații precum funcția Magic Compose pentru aplicația Google Messages.

Bazată pe tehnologii generative AI, opțiunea Magic Compose asistă rescrierea sau compunerea de la zero a mesajelor de trimis cu aplicația Google Messages, permițând selectarea între șase stiluri de abordare: Remix, Excited, Chill, Shakespeare, Lyrical, Formal, Short. Totodată, utilizatorii pot selecta dintr-o mulțime de răspunsuri rescrise pentru toate stilurile, oprindu-se la cel care se potrivește cel mai bine conversației. În timp ce discutați cu un coleg, stilul formal va fi o alegere excelentă. Dar în timp ce vorbești cu un lector de literatură, stilul Shakespeare s-ar putea să-ți aducă niște note în plus.

Interesant este că Google Messages oferea deja funcția Smart Replay, responsabilă cu auto-generarea de sugestii pentru completarea mesajelor sau generarea de răspunsuri predefinite, analizând cu ajutorul inteligenței artificiale schimburile anterioare de mesaje. Însă această funcție a venit înainte de Bard și ChatGPT, Google având nevoie să ducă lucrurile la un alt nivel livrând o interpretare care să se ridice cu adevărat la așteptările lăsate de competiție.

La compunerea unui mesaj nou, Magic Compose va folosi contextul conversației pentru a genera mai multe variante potențiale de răspuns. La rescrierea textului, utilizatorii vor putea alege dintre stilurile de abordare disponibile, ținând cont de persoana căreia îi este destinată mesajul.

În actuala versiune de testare, funcția poate fi accesată doar de către abonații Google One din SUA, vorbitori de Limba Engleză.

Funcție Magic Compose ar putea fi anunțată oficial cu ocazia conferinței Google I/O 2023, însă disponibilitatea la scară largă ar putea să întârzie, mai ales pentru utilizatorii nevorbitori de engleză.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult