Google Messages va asista auto-completare mesajelor, folosind Bard AI

13.05.2023
Google Messages va asista auto-completare mesajelor, folosind Bard AI

După ce Microsoft a luat inițiativa integrând serviciile Bing bazate pe ChatGPT cu tastatura SwiftKey, Google răspunde cu Magic Compose pentru aplicația Google Messages.

Bazată pe tehnologii generative AI, opțiunea Magic Compose va ajuta rescrierea sau compunerea de la zero a mesajelor de trimis cu aplicația Google Messages, selectând între mai multe stiluri de abordare sau pornind de la mesajele trimise anterior.

Interesant este că Google Messages oferea deja funcția Smart Replay, responsabilă cu auto-generarea de sugestii pentru completarea mesajelor sau generarea de răspunsuri predefinite, analizând cu ajutorul inteligenței artificiale schimburile anterioare de mesaje. Însă această funcție a venit înainte de Bard și ChatGPT, Google având nevoie să ducă lucrurile la un alt nivel livrând o interpretare care să se ridice cu adevărat la așteptările lăsate de competiție.

Potrivit indiciilor extrase chiar din codul aplicației, Magic Compose va permite utilizatorilor să obțină ” Obțină sugestii de schițe și sugestii de schițe rescrise”. Practic, este vorba despre generarea de răspunsuri automate sau rescrierea celor existente, într-un mod care să reflecte un anume stil de exprimare sau etichetă. Spre exemplu, răspunsurile politicoase trimise clienților unui business vor putea fi generate cu și mai puțin efort.

La compunerea unui mesaj nou, Magic Compose va folosi contextul conversației pentru a genera mai multe variante potențiale de răspuns. La rescrierea textului, utilizatorii vor putea alege dintre diferite stiluri, în funcție de modul în care utilizatorul dorește să sune. Utilizatorii pot activa și dezactiva funcția considerată experimentală, din meniul Settings. Potrivit capturilor de ecran, noua caracteristică va avea două pictograme asociate. Când nu este scris nimic în câmpul de text, va fi prezentă o versiune a pictogramei Google Messages cu o steluță (pentru compunere), în timp ce un creion cu steluță va apărea dacă textul este introdus pentru rescriere.

Descoperită cu câteva luni în urmă, noua funcție Magic Compose ar putea fi anunțată oficial cu ocazia conferinței Google I/O 2023.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult