Google adaugă Journeys, un mod extins pentru consultarea istoricului de navigare Chrome

13.02.2022
Google adaugă Journeys, un mod extins pentru consultarea istoricului de navigare Chrome

În mod tradițional, istoricul de navigare păstrat de browserele web ia forma unei liste interminabile cu toate adresele vizitate, Chrome oferind în plus doar o funcție Search pentru găsirea înregistrărilor pe un subiect anume.

Pornind de la idea din spatele Google Timeline, care pune pe hărțile Google Maps toate de plasările făcute într-o anumită perioadă de timp, funcția Journeys implementată pentru istoricul de navigare Chrome va permite vizualizarea sesiunilor de navigare web din perspectiva activității desfășurate în fereastra de timp selectată Astfel, vei putea urmări în mod grafic parcursul tău între diferite site-uri web, vizualizând titlurile paginilor, cuvinte cheie folosite la căutare și activitatea desfășurată (ex. căutare după bilete de avion către destinația X).

Potrivit Google, noul mod de afișare al istoricului ne navigare ține cont și de aspecte mai puțin vizibile la privirea listei afișată în formă brută, cum ar fi frecvența vizitelor și timpul petrecut pe anumite site-uri. Astfel, noua interfață Journeys nu va afișa site-urile web strict după criteriul cronologiei, ci va lua în considerare și aspecte mai puțin vizibile la analiza sumară, precum relevanța acestora pentru tine.

Chrome Journeys

Vestea bună este că vei putea gestiona „la grămadă” vizitele pe anumite site-uri web, relevante pentru tine, dar pe care le-ai vrea mai degrabă ferite de orice priviri indiscrete. Tratate ca si obiecte cu activitate întinsă pe diverse intervale de timp, sesiunile de navigare către un anumit site vor putea fi șterse dintr-un singur pas, fără a mai trebui să iei la puricat fiecare înregistrare adăugată cronologic în istoricul de navigare. Recunoscând în mod tacit faptul că noua secțiune de fapt ușurează și mai mult urmărirea sesiunilor de navigare, Google precizează că sesiunile Journeys vor fi afișate doar pe dispozitivul de pe care ai navigat în mod efectiv (ex. telefonul aflat în posesia ta), nefiind disponibile și la accesarea de pe alt dispozitiv a contului Google.

Pentru început, vizualizarea istoricului de navigare în modul Journeys va fi disponibilă pentru vorbitorii de limbă engleză, germană, spaniolă, franceză, italiană, olandeză, portugheză si turcă. În viitor, Google plănuiește extinderea funcției Journeys și pentru utilizatorii din alte limbi, acoperind inclusiv sincronizarea de pe dispozitive multiple a istoricului de navigare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video