Google adaugă selecții de ”posturi radio” între playlist-urile YouTube Music

01.02.2022
Google adaugă selecții de ”posturi radio” între playlist-urile YouTube Music

Abonații YouTube Music vor avea un motiv în plus să-și caute melodiile preferate pe platforma administrată de Google, sistemul de playlist-uri automate incluzând și ”posturi radio” recomandate, alese pe baza preferințelor de ascultare observate anterior.

Mai ales pentru utilizatorii care încearcă să descopere noi artiști și, în general, conținut nou de ascultat, playlist-urile automate sunt deja soluția salvatoare. Auto-completate pornind chiar și de la câteva melodii pe care le-ai căutat în mod direct, listele de redare „inteligente” te pot ajuta să descoperi noi melodii ale artiștilor preferați, cât și noi artiști care s-ar putea potrivi gusturilor tale muzicale.

YouTube Music

Adăugată în ecranul principal, noua secțiune Recommended radios afișează o selecție de 10 posturi radio care se schimbă de fiecare dată când împrospătezi feed-ul de conținut. Fiecare selecție este ilustrată cu o imagine de copertă auto-generată, ilustrând până la trei artiști ale căror melodii le poți regăsi în programul de ascultare. Numele fiecărei stații radio este stabilit în funcție de artistul, formația sau genericul muzicii redate, alăturat decadei în care a apărut muzica respectivă.

În caz că mai era loc de îndoială, așa zisele posturi de radio sunt de fapt liste de redare în deghizare, care odată accesate arată o listă cu melodii pe care le poți asculta în ordinea prestabilită, sau la cerere. Singura diferență este că pe PC redarea începe automat, iar pe smartphone trebuie să folosești mai întâi butonul Play.

YouTube Music

Deocamdată, noua opțiune pentru redare este accesibilă unui număr redus de utilizatori incluși în grupul de testare, Google urmând să lanseze această funcționalitate pentru toți utilizatorii YouTube Music în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult