Google aduce noi îmbunătățiri experienței Google Search

30.09.2022
Google aduce noi îmbunătățiri experienței Google Search

Google Search primește noi scurtături pentru acces rapid la instrumentele de căutare și alte îmbunătățiri de ordin vizual.

Afișate imediat sub bara de căutare, noile butoane oferă acces rapid la diverse unelte care ajută la îndreptarea căutării într-o anume direcție: cumpărături, identificarea de melodii, traducere text sau căutarea unei anume imagini din colecția ta de poze. Interesant este că această funcționalitate este adăugată mai întâi în versiunea pentru iOS a aplicației Google, utilizatorii de Android urmând să o primească în viitorul apropiat.

De asemenea, Google facilitează obținerea de rezultate mai rapide atunci când tastezi cuvintele de căutare. În lunile următoare, aplicația va începe să afișeze conținut pe măsură ce tastezi, astfel, veți avea acces și mai rapid la informații relevante. Și dacă rezultatul nu apare, Google Search va afișa alternative pentru cuvinte cheie, ajutându-te să-ți reformulezi căutarea pe măsură ce tastezi. În mod ideal, asta va reduce timpul necesar pentru introducerea unei expresii de căutare completă.

De acum, când inițiezi o căutare pe Google afișarea rezultatelor va fi o experiență mai vizuală, Google evidențiind informații relevante în partea de sus a rezultatelor. De exemplu, la căutarea după un oraș în care nu ai fost niciodată, rezultatele vor include și informații precum durata călătoriei, informații despre vreme și chiar conținut de la creatori care au postat despre acel oraș. Google spune că „acest lucru te poate ajuta să descoperi lucruri la care poate nu te-ai gândit”.

Google aduce îmbunătățiri și serviciului Lens, oferind traduceri text mai naturale. Acum, când traduci o imagine, aceasta va înlocui textul original fără a bloca părți ale imaginii.

Funcția de traducere îmbunătățită a textului va fi disponibilă în cursul acestui an, în timp ce „Multisearch near me” de la Google, care a debutat la Google I/O 2022 , va fi lansată în SUA în această toamnă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult