Google aduce Zoom și Teams în interfața Android Auto

20.05.2023
Google aduce Zoom și Teams în interfața Android Auto

Curând, vei putea participa la ședințe interminabile pe Microsoft Zoom sau Teams, chiar în timp ce-ți pierzi timpul în traficul auto, conectându-te direct din interfața Android Auto.

Vestea bună este că nu va trebui să faci impresie bună cu coafura bine îngrijită sau încruntându-te pentru a arăta cât de preocupat ești față de subiectul discutat, sesiunile de videoconferință fiind lansate automat în modul audio și cu un set simplificat de butoane pentru interfață. Aparent, nici Microsoft și nici Google nu doresc cu adevărat ca utilizatorii captivi în ședințe interminabile să facă accident, justificând apoi că s-au sacrificat pentru binele companiei.

Astfel, ședințele pe Zoom, Teams sau Cisco Webex pot continua doar ca apeluri de voce, intenționate mai degrabă spre a fi ascultate prin sistemul audio al autoturismului. În plus, remarcile și detaliile esențiale rostite de gazdele evenimentului pot fi suprapuse în orice moment cu instrucțiunile aplicației de navigare GPS, plus alte detalii relevante pentru călătoria selectată.

De asemenea, Google lansează Waze în Google Play Store pentru toate vehiculele compatibile Google. Asta înseamnă că populara aplicație de navigare va fi disponibilă și în afara ecosistemului Android Auto, teoretic, pe orice sistem infotainment bazat pe Android. În plus, compania le va permite dezvoltatorilor să integreze grupul de instrumente cu aplicațiile lor de navigație. Asta înseamnă că vei putea primi indicații pas cu pas folosind sistemul heads-up propriu autoturismului, chiar dacă acesta nu a fost intenționat pentru a funcționa cu servicii sau aplicații create de terți. În plus, dezvoltatorii pot accesa date despre vehicule cum ar fi autonomia, nivelul combustibilului și viteza, afișând aceste informații direct în aplicația de Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult