Google/Alphabet a depasit Apple, devenind cea mai valoroasă companie din lume

02.02.2016
Google/Alphabet a depasit Apple, devenind cea mai valoroasă companie din lume

Alphabet, mega-compania multinaţională creată anul trecut pentru a uni sub aceeaşi umbrelă activităţile Google, precum şi alte altor companii înfiinţate sau cumpărate de Google în ultimii ani, este acum în mod oficial cea mai mare companie din lume, cu o valoare de piaţă estimată la 560 miliarde dolari. Ajunsă pe locul secund, Apple are în acest moment o valoare de piaţă estimată la 535 miliarde dolari.

Google/Alphabet a depasit Apple, devenind cea mai valoroasă companie din lume

Potrivit statisticilor publicate pentru intervalul Q4-2015, veniturile Alphabet sunt într-o perioadă de creştere exponenţială, atingând 24% în ultimul an, faţă de 12% în anul anterior. Urmând rezultatelor financiare peste aşteptări, acţiunile Alphabet au ajuns să fie tranzacţionate la bursă cu preţuri de peste 800 dolari, adăugând la valoarea companiei.

Între timp, Google mizează şi pe alte companii ale grupului Alphabet, investind masiv în proiecte cu potenţial din domeniul sistemelor de inteligenţă artificială, vehicule autonome, vehicule electrice, respectiv accesorii inteligente de purtat cum sunt ochelarii Google Aura (înlocuitorul proiectului Google Glass).

În prezent, majoritatea veniturilor realizate de Google provin din reclame, unde numărul de click-uri generatoare de profit a crescut cu 31%, contrabalansând ieftinirea cu 13% a costului per-click atribuit fiecărei reclame.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult