Google confirmă șase funcții noi pentru platforma Android, disponibile din această vară

16.06.2021
Google confirmă șase funcții noi pentru platforma Android, disponibile din această vară

Deși au fost anunțate cu referire la seria de telefoane Pixel, noile funcționalități Android vor fi disponibile pentru toți utilizatorii platformei Google.

Este pentru prima dată când Google face ceva de genul acesta – anunțând nu mai puțin de șase adiții importante pentru sistemul Android într-o singură veste.

Lăsând la o parte detaliile organizatorice, cele șase funcții noi sunt toate utile. Avem de pe de o parte sistemul de alerte împotriva cutremurelor, prin care utilizatorii de Android vor putea fi alertați în timp real. Cu această funcționalitate, persoanele din zonele vizate vor putea recepționa alerte cu câteva secunde ca undele seismice să lovească. Până în prezent, acest serviciu a fost disponibil doar pentru utilizatori din Noua Zeelandă și Grecia. Pe lista regiunilor suportate se adaugă acum Turcia, Filipine, Kazahstan, Republica Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan. Google spune că acordă prioritate activării acestui serviciu în țările cu risc crescut de cutremur, mai multe regiuni urmând să fie adăugate anul viitor.


O altă îmbunătățire este posibilitatea de a fixa mesaje în aplicația Android Messages, pe care să le regăsești cu ușurință mai târziu. Tot ce trebuie făcut este să ții apăsat peste mesajul respectiv, apoi bifezi simbolul „steluță” afișat în colțul acestuia.

De acum, vei putea folosi Google Assistant și pentru a accesa anumite funcții din interiorul aplicațiilor. Spre exemplu, vei putea plăti facturi și iniția diverse activități cu o simplă comandă vocală. Lista completă a comenzilor suportate poate fi aflată rostind expresia „hey Google, shortcuts”.

Suportul pentru comenzi vocale poate fi declanșat la simpla privire a ecranului, facilitând navigare rapidă și a aplicațiilor, folosind doar vocea. De asemenea, a fost îmbunătățit și suportul pentru introducerea parolelor.Atunci când este detectat un câmp de parolă, vei putea ntroduce litere, cifre și simboluri, dar prin comandă vocală.

Alte îmbunătățiri vizează experiența Android Auto. Acum poți personaliza ecranul de pornire de pe telefon și seta modul întunecat. Totodată, a devenit mai ușor să răsfoiești conținut, iar dacă setezi Android Auto pentru prima dată, acest proces este acum mai rapid.

Aplicațiile pentru încărcare EV, parcare și navigare EV sunt acum disponibile și pe Android Auto, iar experiența de mesagerie s-a îmbunătățit. Poți citi și trimite mesaje direct din WhatsApp și aplicația Messages. Funcționalitatea extinsă Android Auto este disponibilă pe telefoanele cu Android 6 și mai recente, conectate la o mașină compatibilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult