Google integrează un sistem de alertă de cutremur în Android

12.08.2020
Google integrează un sistem de alertă de cutremur în Android

Google are acum un detector de cutremur. Această funcție va fi implementată la nivelul sistemului de operare Android, fără a fi necesară activarea sau oprirea ei. Practic, fiecare smartphone va funcționa pe post de seismometru, iar atunci când mai multe dispozitive raportează date similare simultan, sistemul poate trimite automat avertisment în respectiva zonă către utilizatorii de smartphone-uri. Momentan, acest sistem va debuta în Statele Unite ale Americii.

Sistemul Google va folosi telefoanele cu Android pentru a detecta când se produce un cutremur

Google anunță că noua funcție de detecție și alertă în caz de cutremur va folosi senzorii din dispozitivele cu Android pentru a detecta valul inițial al unui cutremur. Astfel, vor putea fi altertați oameni din vecinătate, care ar putea primi alerta cu câteva secunde sau minute înainte ca valul de intensitate mare să lovească, având astfel posibilitatea de a se proteja.

Compania a mai colaborat cu USGS (United States Geological Survey) și cu guvernul statului California pentru a trimite alerte pe dispozitive Android folosind sistemul ShakeAlert, care monitorizează 700 de seismometre pe suprafața acestui stat. Acum însă, cu ajutorul telefoanelor mobile, acest sistem poate fi activat oriunde în lume formând cea mai mare rețea de seismometre din lume. Tot în California va fi prima dată activat acest sistem, urmând ca apoi să se extindă în alte zone ale SUA.

Cel mai probabil, în funcție de legislația în vigoare în alte țări, acest sistem va putea fi activat oriunde în lume. Aceste date vor fi folosite și pentru a oferi rezultate relevante în căutări în preajma cutremurelor. De exemplu, vor putea fi oferite informații rapide și corecte la căutări de genul „cutremur” sau „cutremur în orașul X”.

O funcție similară oferea și aplicația MyShake, care folosea dispozitive mobile pentru a oferi informații și alerte despre cutremure. Totuși aceea trebuia instalată pe fiecare dispozitiv individual și oferea alerte doar către utilizatorii săi. Sistemul Google este disponibil pentru toți utilizatorii de Android.

via Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult