Google anulează numeroase precomenzi Pixel Fold, înfuriind fanii care așteaptă încă din luna mai

26.06.2023
Google anulează numeroase precomenzi Pixel Fold, înfuriind fanii care așteaptă încă din luna mai

În ciuda prețului de aproape 2000 dolari, Google pare că a fost luat prin surprindere de numărul de cumpărători Pixel Fold, ce aparent depășește cu mult capacitatea de fabricație pliabilului Google de primă generație.

Punând sare pe rană, precomenzile plasate începând cu data de 10 mai 2023 nu doar că nu au fost livrate nici până acum, dar o parte dintre acestea sunt anulate în mod aleatoriu, suma plătită fiind returnată automat. Contactați pentru clarificări, reprezentanții Google nu doar că nu au nicio explicație pentru anulările pe care le pun în seama unui bug al platformei de rezervare, dar admit și că prioritatea la livrare nu poate fi restabilită pentru doritorii care și-au văzut fondurile blocate pe card timp de peste o lună și jumătate. Astfel, cei care doresc cu tot dinadinsul un telefon Pixel Fold ar trebui să plaseze o comandă nouă.

Între timp, potrivit informațiilor obținute „pe surse”, comenzile Pixel Fold primite în campania de precomandă încă activă nu vor fi livrate mai devreme de luna august, în cel mai fericit caz. Toate aceste neplăceri vizează cumpărătorii din Statele Unite, Google neavând deocamdată planuri concrete de a livra Pixel Fold și în alte piețe de desfacere importante, cum ar fi cea din Europa.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult