Google anunță cea mai mare schimbare pentru motorul său de căutare de până acum

07.12.2022
Google anunță cea mai mare schimbare pentru motorul său de căutare de până acum

Încă de la începutul existenței motorului de căutare Google, acesta a fost organizat pe pagini. Inițial, aceste pagini erau reprezentate din mai multe O-uri în cuvântul Google, însă mai apoi au fost numerotate. Există glume online care spun că dacă site-ul tău se află pe pagina a doua în căutările Google, s-ar putea să nu fii o afacere reală, dar compania pare să ia aceste glume în serios, anunțând renunțarea la pagini.

Pagina 2 din Google nu va mai fi motiv de îngrijorare

Pentru prima dată în istoria Google, căutările de pe pagina principală nu mai sunt afișate pe pagini. Așa cum multe site-uri și servicii online au renunțat la paginare în favoarea unui scroll infinit, la fel și Google alege acum să își afișeze rezultatele căutărilor într-o listă infinită de rezultate.

Atunci când cauți ceva pe Google, nu vei vedea mari diferențe de afișare inițial. Vei vedea aceleași reclame deasupra rezultatelor și aceleași răspunsuri rapide, care te țin pe pagina Google, însă lista de rezultate pare să fie mult mai lungă. De fapt, este de șase ori mai lungă inițial, întrucât imediat ce apeși pe butonul de căutare, Google afișează la fel de mult conținut cât afișa înainte pe primele șase pagini.

Odată ce ajungi la sfârșitul acestor rezultate, ai la dispoziție un nou buton care încarcă și mai multe rezultate sub cele deja existente. Practic, nu va mai trebui să schimbi paginile pentru a căuta mai rapid, ci doar să scroll-ezi în jos.

Google spune că noua interfață de căutare ar trebui să aducă rezultate relevante în fața utilizatorilor folosind mai puține click-uri și într-o manieră mai rapidă.

Primii care primesc noua interfață de căutare fără pagini de la Google sunt utilizatorii din SUA care caută rezultate în engleză, însă în timp, aceasta va fi extinsă la toți utilizatorii serviciului de căutare.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult